Beweeggroep Artrose

Wat is Artrose?

Artrose is een veelvoorkomende gewrichtsaandoening die gepaard gaat met problemen in het dagelijkse functioneren. Door artrose neemt het gewrichtskraakbeen in de loop van de jaren af. Mogelijke symptomen zijn bijvoorbeeld pijn en ochtendstijfheid in de aangedane gewrichten. De klachten kunnen toenemen tijdens het natuurlijke verouderingsproces en bij langdurige zware fysieke belasting.

Beperkingen

Mensen met artrose van de heup en/of knie ervaren veel beperkingen in hun dagelijkse functioneren. Hierdoor zijn ze vaker fysiek minder actief dan andere leeftijdsgenoten. Minder actief zijn heeft negatieve gevolgen voor de algehele gezondheid. Op een goede manier in beweging blijven zal de klachten juist verminderen.

Het doel

Het doel van het beweegprogramma is om mensen met heup en/of knie artrose te motiveren om een actievere levensstijl te krijgen. Met de Nederlandse norm gezond bewegen als richtlijn. Namelijk 5 dagen per week een half uur matig intensief bewegen.

Opbouw van het beweegprogramma Artrose

Het eerste consult zal bestaan uit een intake en fysieke testen. Aan de van deze resultaten worden gezamenlijk de einddoelen bepaald. Daarna zal het beweegprogramma van 6 weken van start gaan, waarbij er twee keer per week getraind wordt. Dit zal 1 op 1 onder begeleiding van de gespecialiseerde fysiotherapeut zijn. Na 6 weken vindt er een evaluatie plaats. Het is van groot belang dat de deelnemer na het traject van intensief trainen een actieve levensstijl heeft gekregen en dit in de toekomst kan behouden.

Wanneer

In overleg met de gespecialiseerde fysiotherapeut.

Kosten en vergoedingen

Op verwijzing van uw huisarts of specialist kunt u deelnemen aan ons beweegprogramma voor artrose van de heup en/of knie. Patiƫnten met artrose aan de heup en/of kniegewrichten krijgen 12 behandelingen voor fysiotherapie vergoed uit de basisverzekering. Kijk voor meer informatie in uw polisvoorwaarden.

Contactformulier:

Naam

Adres

Postcode

Woonplaats

Geboortedatum

E-mail

Telefoonnummer

Verwijzer

© 2024 Praktijk Leurse Haven Disclaimer Privacyverklaring