Parkinson fysiotherapie

Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson of parkinsonnisme.

Werkwijze

Als gevolg van de ziekte van Parkinson kunt u problemen krijgen met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, zoals moeite met lopen, aankleden, spreken of eten. Onze behandeling (indien nodig aan huis) is gericht op het herwinnen en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid. Door de complexiteit van de problematiek is het belangrijk dat de diverse zorgverleners specifiek deskundig zijn en de behandelingen goed op elkaar afstemmen. Als ParkinsonNet fysiotherapeuten werken we nauw samen met neurologen van het Amphia ziekenhuis in Breda, het St. Franciscus ziekenhuis in Roosendaal en de poli in Etten-Leur.

Onderzoek heeft uitgewezen dat het verbeteren van de conditie de nadelige gevolgen van Parkinson afremt. Daarom zijn we in oktober 2011 gestart met de nieuwe beweeggroep Bewegen met Parkinson.

Wij zijn lid van ParkinsonNet, een landelijk netwerk van zorgverleners (fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten) die gespecialiseerd zijn in het behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson of parkinsonnisme, in samenwerking met neurologen en Parkinson verpleegkundigen.

© 2024 Praktijk Leurse Haven Disclaimer Privacyverklaring