Kinderbekken fysiotherapie

Kinderbekkenfysiotherapie

Net als bij volwassenen kunnen ook bij kinderen stoornissen van de bekkenbodemspieren optreden. Dat kan zich uiten in het niet goed kunnen ophouden van o.a. urine en/of ontlasting op een leeftijd waarop het kind zindelijk hoort te zijn. Voorbeelden van klachten die een kinderbekkenfysiotherapeut kan behandelen zijn: natte plekken in het ondergoed, in de broek plassen overdag, heel vaak plassen of heel weinig (normaal 5-7 maal), moeite om op tijd op het toilet te zijn, bedplassen, verstopping in de darmen (obstipatie), angst om te plassen of te poepen, alleen in de luier willen poepen, in de broek poepen, ontlasting vegen in de broek, pijnlijke ontlasting.

Een kinderbekkenfysiotherapeut is een kinder-of bekkenfysiotherapeut die nog een speciale opleiding/cursus heeft gevolgd om een kind met bekkenbodemklachten (bekkenbodem functiestoornissen) op een speelse manier te kunnen begeleiden en te helpen.

Werkwijze:

Als eerste wordt er middels een vraaggesprek gekeken wat de hulpvraag is en u wordt gevraagd een vragenlijst in te vullen. Hierna zal er een lichamelijk onderzoek plaatsvinden.

De behandeling zal vooral bestaan uit het geven van voorlichting en gerichte adviezen met betrekking tot toilettraining, drinken en voeding. Uw kind zal leren hoe de bekkenbodem werkt en daar oefeningetjes voor krijgen. Ook zal uw kind op een speelse wijze leren voelen waar de bekkenbodemspieren zich bevinden en hoe hij/zij daarover controle kan krijgen.

© 2024 Praktijk Leurse Haven Disclaimer Privacyverklaring